Kincsvadászat a Szigetköz szívében

Kincsvadászat a Szigetköz szívében

Szeretnél egy olyan helyre látogatni a nyáron, ahol nemcsak közel lehetsz a természethez, de tanulhatsz is róla, méghozzá csodás élményeken keresztül? Dunaszigeten, a Fő utcán található Tündérsziget Ökoparkban számos izgalmas programmal várják a tartalmas kikapcsolódásra várókat. A Tájközpontban interaktív játékon ismerhetik meg az ártéri erdők összetett világát, de a Duna vízgyűjtőjének kőzeteit is beazonosíthatják kicsik és nagyok. Négy akvaterráriumbam, egy öntisztító rendszerben a patak, a folyó, a holtág és a mocsár élővilágát figyelhetjük meg. Az Ökoparkot övező Gazfűi- Dunában nemcsak evezni, de aranyat mosni is lehet: kincsekkel a zsebetekben térhettek haza. A különböző kézműves foglalkozások során bepillantást nyerhettek a gyertyamártás, nemezelés, bőrözés műhelytitkaiba. Az Ökopark csapata a 3D-s állatokkal felszerelt íjászpálya és a csillagászat mellett változatos gyalog- és kenutúra-kínálattal, kerékpárbérlési lehetőséggel is vár Titeket. Ha itt töltenétek az éjszakát is, többféle szálláslehetőség közül választhattok, sátorozhattok, de megpihenhettek vendég- és kulcsosházakban is.

Az ország legnagyobb napórája

Az Ökopark területén ráadásul az ország legnagyobb napórájára lelhetsz. A napóra mutatója egy mintegy 36 méter magas víztorony. A szerkezet különösen nyáron, napsütéses időben mutatja az időt reggel 7 és este 6 között. Mivel a Föld Nap körüli pályája egyenetlen, az óra nem egészen pontos, az évnek mindössze négy olyan napja van, amikor tökéletesen mutatja az időt.

Tudtad?

Az Ökopark fedett csarnokában működik egy vízügyi kisminta modell, óriás – 450 négyzetméteres – terepasztal, amelyen időszakosan több folyószakaszt is modelleznek a szakemberek. Évente négyöt modellt készítenek, melyek segítségével a problémás folyószakaszokon tervezett módosításokat szimulálják.

Fenntarthatóan, együtt a Földdel

A dunaszigeti ökoparkot is működtető Pisztráng Kör Egyesületet alapítói 1998- ban azért hozták létre, hogy az emberek természetismeretét és természet-szeretetét elmélyítsék. Szerteágazó tevékenységük során az egészséges, fenntartható együttélésre tanítanak a Földdel. Mindezzel foglalkoznak: természetismereti vízitúrák, vándortáborok szervezése, erdei iskola, ökopark és oktatóközpont, valamint közösségi szálláshelyek működtetése, interaktív kiállítások és környezetvédelmi programok tervezése, megvalósítása, élőhelyfelmérés, hulladékgyűjtő és folyótisztító napok szervezése, biokertészkedés oktatása és módszertani könyvek írása. Az egyesület 2016-ban PRO RÉGIÓ Díjat kapott. Az egyesület közösségi kincskereső ösvények kialakításában is részt vesz, 2011-ben készültek el a Szigetköz-Csallóköz, tizennégy ösvényből álló, összetett kincskereséssel, melyet interneten lehet megrendelni vagy a Tájközpontjukban lehet átvenni. Mindemellett sérült, hátrányos helyzetű fiatalok részére is szerveznek programokat, szociális foglalkozásokat.

További információ:
9226 Dunasziget, Fő utca
0036/20-228-52-20

Oszd meg cikkünket, ha érdekesnek találtad!
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: google
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
error: Content is protected !!

Nyerj egy ajándékutalványt a Diamant Hotel, Szigetköz superiorba!

Csomag tartalma:

3 nap 2 éjszaka 2 fő részére, félpanziós ellátással Standard Premium vagy Deluxe szobában, korlátlan wellness részleg használattal.

Ehhez nem kell mást tenned, mint feliratkozni hirlevelünkre.