Porsche

Ki ülne bele egy 1950-es évekbeli Porsche 356 A-ba?

„Még mindig jó befektetés Porschét venni” – fogalmazott Olar Ottó, aki tulajdonostársával, Florian Scheuerrel – és 23 munkatársukkal – Mosonmagyaróváron évente mintegy 30 oldtimert varázsolnak eredeti állapotukba a Vehicle Expertsben. Kevesen tudják, de van Mosonmagyaróváron egy manufaktúra, ahová Európa tehetős rétege hordja a Porschéját, hogy újjáépíttesse motortól a karosszériáig.

Ki ülne bele egy 1950-es évekbeli Porsche 356 A-ba? Egy olyan modellbe, amelynek új illatú a korabeli bőrülése, a visszapillantója karcmentes, s eredeti alkatrészek lapulnak a motortető alatt. Egyre több régi Porsche száguld Európa útjain, ám ahhoz, hogy egy veterán autó úgy nézzen ki, mint egy új, 1500–2000 munkaóra szükséges, s akár 70 ezer eurós munkadíj, az amúgy is akár százmilliót érő kocsihoz.

A Vehicle Expertshez vannak hasonló cégek, akik egy-egy márkára szakosodtak, de náluk a Porschék motorszerelésétől a kárpitozáson át a karosszériamunkáig minden elérhető, ami ritkának számít ebben a szegmensben. A szakemberek más-más munkafolyamatért felelnek: van aki szét és összeszerel, míg más autókat fényez, vagy a kárpitozással foglalkozik.
Ottó elmondta, először csak a szolgáltatás továbbértékesítésével foglalkoztak, de aztán a saját műhely mellett döntöttek. Három emberrel kezdtek dolgozni, majd rövid időn az inkubátorházba kerültek, végül egy több ezer négyzetméteres csarnokba költöztek 2016 májusában. Itt évente nyílt napot is szoktak tartani, hogy az érdeklődők bepillanthassanak a manufaktúra világába.

A legolcsóbb oldtimer Porsche tízmillióért szerezhető be, amire még költhetünk, ha napi használatba szánjuk. Ottó szerint egy újjáépített Porschénak évente 10-12 százalékot is növekedhet az ára. Ezért is választja a tehetősebb réteg, mint befektetést. Hozzátette: a restaurálásnak az a lényege, hogy a szakember tudja, melyik hónapban mit változtatott a gyár az adott modellen, s ez alapján építse újjá az autót. A Vehicle Expertsben pont így dolgoznak.

Mosonmagyaróvár Barátság utca 35.

Oszd meg cikkünket, ha érdekesnek találtad!
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: google
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
error: Content is protected !!

Nyerj egy ajándékutalványt a Diamant Hotel, Szigetköz superiorba!

Csomag tartalma:

3 nap 2 éjszaka 2 fő részére, félpanziós ellátással Standard Premium vagy Deluxe szobában, korlátlan wellness részleg használattal.

Ehhez nem kell mást tenned, mint feliratkozni hirlevelünkre.