Szigetköz Natúrpark

Ezer sziget országa

A Szigetköz Natúrpark Győr-Moson-Sopron Megye Közgyűlése, a Szigetköz-Mosoni-sík Leader Egyesület, a Szigetköz TDM, valamint a Szigetközi Természetvédelmi Egyesület és 26 település összefogásával jött létre, amely 2018. március 28-án nyerte el a natúrparki címet, és amely a teljes tájegységet magába foglalja. A Szigetköz Natúrpark Egyesülethez azóta is több szervezet, számos magánszemély csatlakozott. Natúrparkunk elődleges célja, a Duna 1992-es egyoldalú elterelését követően megváltozott hidrológiai és ökológiai körülmények között a térség felvirágoztatása.

A Szigetköz olyan élő és élhető táj, ami magas életminőséget biztosít az ott élők számára és szeretettel várja Közép-Európa egyetlen szárazföldi folyódeltájában, annak különlegességével az odaérkező vendégeket. Célja, a Szigetközt teljességében felvállaló, a területfejlesztés, a vidékfejlesztés, a környezetvédelem és a turizmus területén egyaránt tenni tudó és akaró összefogás megteremtése. Rövidtávú, már megvalósítás alatt lévő céljaink a csípőszúnyog biológiai úton való gyérítése, a túlzott turizmus által okozott környezeti terhelés csökkentése, hód kártételek enyhítése, továbbá a térségben élők környezettudatosságának elősegítése.
A térségünkben megvalósuló számos vízgazdálkodási és turisztikai beruházás natúrparki célokkal való összehangolásáért is küzdünk. A Szigetköz büszke arra, hogy a Csallóköz kisöccse, mind a négy natúrparki láb mentén a két térség elmélyülő együttműködésén munkálkodik.

„Összhang a tájban. A természet, a táj és az abban élő és alkotó ember harmóniája”. Szigetköz.

www.new.szms.hu

Kapcsolat:
Szigetköz Natúrpark Egyesület
9181 Kimle, Fő utca 114.
Tel.: + 36 96 228 667
E-mail: szigetkoznaturpark@gmail.com

Oszd meg cikkünket, ha érdekesnek találtad!
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: google
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
error: Content is protected !!

Nyerj egy ajándékutalványt a Diamant Hotel, Szigetköz superiorba!

Csomag tartalma:

3 nap 2 éjszaka 2 fő részére, félpanziós ellátással Standard Premium vagy Deluxe szobában, korlátlan wellness részleg használattal.

Ehhez nem kell mást tenned, mint feliratkozni hirlevelünkre.