II. Gasztró&Galéria – egy különleges szigetközi este margójára

2022.01.15.-én került megrendezésre második Gasztró&Galériánk.

Rendezvényünk fő tematikája ezúttal is a Szigetköz és a benne alkotó emberek, szolgáltatók, manufaktúrák bemutatása volt.

A Rajka Kúria impozáns, étterme adta az este különleges hangulatát, az egész személyzet lelkiismeretes munkájának köszönhetően egy igazán magas színvonalú kiszolgálásban volt része vendégeinknek.

A rendezvény gasztronómiai vonalát Alföldy Ákos által megálmodott 5 fogásos vacsora adta, melyet Ákos és  a Rajka Kúria konyhafőnöke Szerencsés Jozef és csapata, kiváló csapatmunkával valósított meg.

A vendégek különleges ételek kóstolhattak, mint a, 

Szigetközi harcsa, cékla és alma variációkkal

Burgonyahab, ördögszekérgombával, pestoval

Konfitált pisztráng, zeller variációkkal, snidling olajjal, fehér vajmártással

Vaddisznó, lyoni hagymás kakukkfüves pankomorzsa, káposzta, burgonya pavé, gesztenye 

Madagaszkári Csokoládé mousse, málna, kávé 

Az ételek alapanyagait elsősorban a régióban tevékenykedő kiváló manufaktúráktól szereztük be, hisz elkötelezett hívei vagyunk a helyi minőségi élelmiszerek felhasználásának.

A Bajcsi Hal, a Szigeti Tojás, DuNatura Lekvár Manufaktúra, a ChocoCard, Dupla-Pék vad kovászos kenyér különlegességei is jelen voltak a tányérokon.

A Szigetköz Lelke Pálinkaház jóvoltából, izgalmas ízű szigetközi pálinkával fogadtuk az érkező vendégeket.

A vacsora mellé járt a víz és nem is akármilyen, a díjnyertes Szigetközi Friss, amely Magyarország egyetlen érintetlen Natura2000 területről érkező, prémium minőségű víz, mely az ország vezető éttermeinek állandó partnere. Mindez a fenntarthatóság jegyében. A Szigetközi Friss Víz nem csak kristálytiszta, minden adalékanyagtól mentes, hanem 100%-ban környezetbarát is. Semleges ízvilágának köszönhetően pedig tökéletes kísérője bármilyen fogásnak, legyen szó bisztro konyháról, fine dining élményről vagy csak egy gyors kávéról.

A ételek mellől nem hiányozhatott a kiváló minőségű borpárosítás sem, melyet a Borhàló Mosonmagyaróvár ajánlásával személyesen Vajas Péter szolgált fel.

A jó hangulatról a fiatal tehetség Hegedűs Bori  és párja Tempfli Erik gondoskodott, aki immáron másodszor kerültek be a Dal című verseny legjobbjai közé.

Az este vendégeink megtekinthették, Huszár Máté Szigetközben készült képeit és közösen készített Fotókönyvünk és Útinaplónk is bemutatásra került.

Nagyon boldogok vagyunk, hogy újra egy különleges, sokszínű rendezvényt sikerült létrehoznunk.

Vendégeinknek pedig mégegyszer köszönjük a bizalmat .

A Rajka Kúria & We Love Szigetköz csapata.

error: Content is protected !!

Nyerj egy ajándékutalványt a Diamant Hotel, Szigetköz superiorba!

Csomag tartalma:

3 nap 2 éjszaka 2 fő részére, félpanziós ellátással Standard Premium vagy Deluxe szobában, korlátlan wellness részleg használattal.

Ehhez nem kell mást tenned, mint feliratkozni hirlevelünkre.