Egy csodás vasárnap délelőtt a fenntarthatóság jegyében

Először szervezett környezettudatos divatbemutatót a Kétfecske a Rajka Kúriában. A We Love Szigetközzel közösen megálmodott tematikus napon minden az egészséges fenntarthatóságról szólt.

HAJTAI VANESSZA – A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club játékosa

A hangulatos helyszínen újrahasznosított és minimális, vagy nulla hulladékkal készült ruhákban léptek a közönség elé a térségben sokak által ismert modellek. Az ügy mellé állt például Hajtai Vanessza az MKC kézilabdázója, O. Cser Zita koreográfus, Horváth-Medgyesi Kata műsorvezető, Gráczol-Nick Szilvia és Grafleitner Krisztina modellek és a Piarista iskola tanulói is.Voltak ruhák terítőkből, használt ruhákból, régi textilekből, függönyökből, nyakkendőkből, s mindenből, amit csak újrahasznosítani lehet. A ruhákat Kocsis Angéla kreatív szabó álmodta és valósította meg.

KOCSIS ANGÉLA – A KÉTFECSKE ALAPÍTÓJA

Az esemény a nemzetközi Fashion Revolution Week kampányheti rendezvénye.

A bemutató után az érdeklődőknek alkalmuk nyílt egy kötetlen beszélgetésre, ahol a kulisszatitkok mellett, rengeteg hasznos tanáccsal lehettek gazdagabbak az aznap Rajkára látogatók.

A rendezvényen fellépett  Hegedűs Bori énekesnő is, aki szintén újrahasznosított  ruhában lépett a Dal 2022 színpadára Tempfli Erikkel közös produkciójában. A Kétfecske által újragondolt napfényes sárga selyemruha egy 100 forintért turkált indiai ruhából született, és egy környezettudatos koncepció része, hiszen nem egyetlen alkalomra készült.  Az énekesnő az elődöntőre és a döntőre sem választott új ruhát, hanem ugyanezt a darabot viselte továbbfejlesztve, kiegészítve.

HEGEDŰS BORI – énekesnő

Az énekesnő a “sokszor használattal” szeretné felhívni a figyelmet a környezettudatos öltözködésre, a vásárlók szükségtelen túlfogyasztására, a ruhaipar túltermelésére, a hulladékcsökkentés fontosságára.

A ruhát a szervezők elárverezték, a befolyt összeget a Mosonmagyaróváron tartózkodó ukrajnai menekülteknek ajánlották fel. 

A több mint húsz darabos kollekciót felvonultató jótékonysági divatbemutatóval párhuzamosan, reggel 8 órától egészen délig zajlott a “Helyi Zöld” Öko vásár, ahol helyi termelők és kézművesek portékáival találkozhattak a kilátogató Vendégek,továbbá Fotókönyveinket  és Útinaplónkat valamint Huszár Máté csodás szigetközi fotóit is megtekinthették, aki különleges látásmódjával igyekszik bemutatni régiónk káprázatos világát.

Köszönjük minden kedves Vendégünknek a részvételt, a szervezőknek, a segítőknek, modelleknek, fotósoknak, kiállítóknak, mindenkinek, aki támogatta, hogy ez a csodálatos és színes rendezvény létrejött.

Csupa nagy betűs EMBEREK !

Oszd meg cikkünket, ha érdekesnek találtad!
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: google
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
error: Content is protected !!

Nyerj egy ajándékutalványt a Diamant Hotel, Szigetköz superiorba!

Csomag tartalma:

3 nap 2 éjszaka 2 fő részére, félpanziós ellátással Standard Premium vagy Deluxe szobában, korlátlan wellness részleg használattal.

Ehhez nem kell mást tenned, mint feliratkozni hirlevelünkre.