Aktív családi Majális a Szigetközben !

Szereted a természetet ?

Kiszeretnéd próbálni a kenuzást, supozást a Szigetköz vadregényes vizein?

Vagy inkább túravezetővel bicikliznél, sétálnál, esetleg e-bike-ra pattanva járnád be a folyóparti ösvényeket?

Próbára tennéd erődet a cross challange extrém pályáin?

2022. május 21.-én reggel 9-órától fergeteges programokkal készül a Szigetköz Natúrpark és az Aktív Magyarország Kisbodakon a Vízi Kultúrház területén.

A rendezvény részletes programja :

8:00 I. Natúrparki Piac – termelői vásár a délelőtt folyamán

9:00 Megnyitó

9:00 – 12:00 a Példa Egyesület a Szigetközi Gyermekekért játékokkal, kézműveskedéssel várja a gyerekeket. Mellette jótékonysági tanszergyűjtés a rászoruló szigetközi gyermekek iskolakezdésére.

9:15 Falutekergő családi kocogás – Ismerd meg Kisbodakot! A 2,5 km-es távon a résztvevők megismerhetik az autentikus szigetközi faluszerkezetet

10:00 Vezetett kenutúra a Cikolai-ágrendszerben – Előzetes regisztráció, kedvezményes kenu, evező, mentőmellény bérlés szükséges

10:00 Vezetett kerékpár- és e-bike túra hidakon, zárásokon át. 17 km-es túra pihenőkkel és szakavatott idegenvezetéssel. Útvonal: Kristóf-híd – Utász tábor – Bodaki ágvég, Denkpáli hallépcső – Kőhíd – Kisbodak. Hozd saját biciklid, vagy bérelj egyet előzetesen a regisztrációkor!

11:00 – 13:00 Kóstolj bele a Szigetköz legnagyobb, 800 literes üstben készülő szürke marha gulyásába a Vízi Kultúrháznál vagy süss langallót a boglyakemencéknél!

14:00 Vezetett kenutúra a Bodaki-ágrendszerben – Előzetes regisztráció, kedvezményes kenu, evező, mentőmellény bérlés szükséges

14:00 Vezetett kerékpártúra a töltéskoronán és az ágrendszerben. 17 km-es túra pihenőkkel és szakavatott idegenvezetéssel. Hozd saját biciklid, vagy bérelj egyet előzetesen a regisztrációkor! 

A nap folyamán végig vár:

Telepített mászófal (először a Szigetközben) a Kristóf-híd lábánál 

Kiépített extrém kerékpárpálya (saját felelősségre) a híd lábánál található galériaerdőben

Sup kipróbálási lehetőség a belső tavakon.

A Vízi Kultúrház udvarán családi játszóház, zenél a Serény Magyarok népzenekar, valamint fellép a
Theatrum ad Flexum: A dzsungel könyve hősei a Szigetközbe látogatnak!

17:00 Rendezvényzárás

Regisztráció

A családi napon való részvétel előzetes regisztrációhoz, illetve hét éves kor felett 1500 Ft/fő regisztrációs díj megfizetéséhez kötött, amiért cserébe részt vehettek a futáson, minden vezetett túrán, kipróbálhatjátok az extrém sportpályákat, a belső tavakon a sup-ot, használhatjátok a játszóudvar eszközeit, részt vehettek a termelői piacon és a kulturális programokon, sőt még egy karkötőt és egy tányér ínyenc szürke marha gulyást is adunk ebédre mindenkinek!

A rendezvény 7 éves kor alatt ingyenes!

A rendezvény pontos helyszíne, illetve bázisa a kisbodaki Vízi Kultúrház melletti terület, parkolni a töltés oldalában kijelölt parkolóhelyeken lehet, illetve – aki teheti – annak ajánlott biciklivel érkezni. 

Regisztráció a rendezvényre: 1500 Ft/fő amelyért cserébe az ingyenes eszközök igénybevétele mellett vendégünk vagy a családi és kulturális programokra, valamint egy tányér szürke marha gulyásra is!

Oszd meg cikkünket, ha érdekesnek találtad!
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: google
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
error: Content is protected !!

Nyerj egy ajándékutalványt a Diamant Hotel, Szigetköz superiorba!

Csomag tartalma:

3 nap 2 éjszaka 2 fő részére, félpanziós ellátással Standard Premium vagy Deluxe szobában, korlátlan wellness részleg használattal.

Ehhez nem kell mást tenned, mint feliratkozni hirlevelünkre.