Ismerd meg a téli Szigetköz szépségét, kirándulj és tölts minél több időt a friss levegőn, hisz ez most nem engedmény hanem a védekezés része is.

A járványhelyzet mindenki életét fenekestül felfordította, de egy nagyon fontos dolgot meghagyott nekünk, kiránduljunk és töltsünk minél több időt a friss levegőn, hisz ez most nem engedmény hanem a védekezés része is. Ennek két oka is van.

Egészségmegőrzés: Közhely, hogy a testmozgás ellenállóbbá teszi a szervezetet, ez pedig különösen fontos mostanság. A hosszú ideig tartó tespedés például takarékra állítja a keringést, ami kedvezőtlenül hat az immunrendszer működésére is.
A mentális egészség megőrzése: Érthetőbben, a rendszeres kimozdulás segít, hogy ne kattanjunk meg.A testmozgás következtében felszabaduló endorfin, dopamin, vidámabbá, energikusabbá, aktívabbá teszi az embert, ami aztán közvetlenül hat az egészségre, az ellenálló képességre.
A járvány okozta bizonytalanság alattomos stresszfaktor, ami szintén kihat az egészségünkre. A szabad levegős mozgás csökkenti a stresszt is, és segíti az esti elalvást.

Huszár Máté
Huszár Máté
Huszár Máté

Jó hír, hogy a kimozduláshoz nem kell különösebb befektetés, ahogy felszerelés sem. Egy sportcipő elég ahhoz, hogy túrázzunk, sétáljunk, vagy kocogjunk, természetesen a téli hidegben érdemes rétegesen öltözködve elindulni.Ha van egy biciklink, akkor kerekezhetünk a télen is csodálatos Szigetközben.

Huszár Máté

A vendéglátóhelyek többsége elvitelre készít ételt, így érdemes a kirándulás előtt tájékozódni arról, honnan tudunk magunkkal vinni egy finom forró tyúkhúslevest, vagy éppen egy ízletes palacsintát.Az étel elfogyasztása jelen helyzetben talán nem a legkényelmesebb, de ez se vegye el kedvetek és gondoljatok arra, hogy a jelenlegi helyzetben ezzel is segíthetitek a turizmus ezen szektorát, akik az elmúlt hónapokban, nagyon nehéz helyzetbe kerültek.

Egy pár tipp, hova is érdemes ellátogatni :

-Ásványráró – betonhajóroncs

-Dunaremete – kompkikötő

-Dunasziget -Denkpáli Hallépcső

-Hédervár és környéke

-Dunaszeg – Morotva tavi Tanösvény

-Mosonmagyaróvár – Vártó és környéke, belváros

We Love Szigetköz – a csoda Rád vár

error: Content is protected !!

Nyerj egy ajándékutalványt a Diamant Hotel, Szigetköz superiorba!

Csomag tartalma:

3 nap 2 éjszaka 2 fő részére, félpanziós ellátással Standard Premium vagy Deluxe szobában, korlátlan wellness részleg használattal.

Ehhez nem kell mást tenned, mint feliratkozni hirlevelünkre.