Fedezd fel a Szigetközt !

We Love Szigetköz-a csoda Rád várMorotva-tavi tanösvény, Dunaszeg

A tanösvény a Szigetközben található Dunaszegen, a község Önkormányzata alakította ki a település határában található Morotva-tó körül. A patkó alakú tó egykor a Mosoni-Duna kanyarulata volt. Az egykori folyó meder nyílása feltöltődött, fokozatosan elzárult és holtággá változott, majd szép lassan kialakult a mostani csendes vizű tó, melyben folyamatosan rakódik le a por, az iszap. Az elhalt növények maradványai felhalmozódnak és a nádas egyre nagyobb felületet ural a nyílt víztükörből. A tó környezetét rekettyefűz bokrok, fehér füzek és virágok színesítik. Itt található az egyik legritkább növényfaj a kúszó zeller is.

Mindez gyönyörű látványt nyújt bármely évszakban is látogatunk erre. Egy könnyű 1,5 km hosszú, sétával a tó körül a nádasok élővilágával, e táj jellemző természeti értékeivel megismerkedve, a nyugalom és a szép, idilli táj látványával gazdagodhatunk.

Mikor? Megközelítése a szigetközi útról, a település előtt tábla jelzi a tóhoz vezető utat.
Szabadon látogatható.

Fotó : Szüts Bálint ,

Forrás: www.szigetkoz.kornyeke.hu

Oszd meg cikkünket, ha érdekesnek találtad!
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: google
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
error: Content is protected !!

Nyerj egy ajándékutalványt a Diamant Hotel, Szigetköz superiorba!

Csomag tartalma:

3 nap 2 éjszaka 2 fő részére, félpanziós ellátással Standard Premium vagy Deluxe szobában, korlátlan wellness részleg használattal.

Ehhez nem kell mást tenned, mint feliratkozni hirlevelünkre.