Élmények születnek …

Szeretnénk veletek megosztani egy nagyon kedves élménybeszámolót a budapesti ‘Allcamps táborok’ túravezetőjétől Petres Margittól.

Minden útnak megvan a maga története. Így lettek a mi táborainkban Bodrik, Jóskák, Csomók, és csak a táborlakók ismerik a hozzájuk tartozó titkokat. Több ez, mint elmenni kirándulni, nyaralni, mert mi együtt sírunk, nevetünk, örök barátokra lelünk, közösség épül, egyre nagyobb létszámú.

Mindezt tesszük a természet kellős közepén, meghódítjuk, felfedezzük, tanulunk és tisztulunk tőle. Úgy választjuk meg tábor helyszíneinket, hogy legyen ott fű, fa, virág, temérdek lakóval, és a sok víz természetesen alap.

Szóval így kerültünk a Szigetközbe és itt is ragadtunk. Olyan ez a hely, hogy a tábor után azonnal visszahúz, máris szervezzük a következőt, most is éppen. Idén nyáron többször sikerült ezt a csodát átélni. Először egy gyerekcsoportot vándoroltattunk le Dunaszigetről Kisbodakon át Ásványráróig, a napokban pedig nagy létszámú családi vízitáborunkat zártuk Ásványrárón.

Ha a Szigetközben jártok, mindenképp evezzetek el kedvenc helyeinkre. Imádtuk a Sorjási-bukót Dunaremeténél, bár itt kemény az átemelés, de az is szép benne. Kedvenc körünk a náddal benőtt Szilfási-ág a Gatyai-Dunán. Ne hagyjátok ki a Bodaki-ágvégzárást, a Gombócosi bukót, az Ásványráró melletti Árvai-zárást és Hallépcsőt, előtte a a Szobori-réten a mólót, na ott kötelező ugrálni!

Mi történik, ha a napi penzum végén leteszitek az evező lapátokat? Az általunk kiszemelt kempingekben tudtok a szabadban játszani, sportolni, víz mellett pacsálni, tábortűzön sütni szinte minden este, jókat bográcsozni. Táborlakó gyerekeink megtanultak már könnyezve hagymát pucolni, palacsintát pörgetni, sőt lecsót és krumplikás paprit is tudnak főzni. Nem elírás, ők így hívják. Nyársat faragnak, tábortüzet készítenek, tanulják a túlélést.

Ahogy elszaladnak velünk a napok, úgy lesz az ismeretlen társaságból ütős csapat, táborozóink életre szóló élményekkel, saját történetekkel mennek haza. Mi ezért csináljuk, és mert szeretjük minden percét.

‘Petres Margit – Allcamps tábororok -vízitúra vezető’

We Love Szigetköz – a csoda Rád vár

Oszd meg cikkünket, ha érdekesnek találtad!
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: google
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
error: Content is protected !!

Nyerj egy ajándékutalványt a Diamant Hotel, Szigetköz superiorba!

Csomag tartalma:

3 nap 2 éjszaka 2 fő részére, félpanziós ellátással Standard Premium vagy Deluxe szobában, korlátlan wellness részleg használattal.

Ehhez nem kell mást tenned, mint feliratkozni hirlevelünkre.